На сторінці "Бібілотечна скарбниця" можна прочитати електронний варіант журналу "Бібліотечна планета" та знайти іншу корисну інформацію

понеділок, 24 травня 2021 р.

Свято української книги у Роздільній

 

 

Яскравим на емоції та враження видалося Свято української книги у м. Роздільна, яке відбулося 22 травня поточного року у межах ХХII Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині».




Розпочалося дійство з Параду вишиванок. 











А тим часом міський парк та площа біля міської ради майоріла яскравими тематичними локаціями, приуроченими до Дня Європи в Україні. 







Там же розмістилися столики з книжковою продукцією книговидавців як з Одещини, так і з інших куточків України. Книжковий ярмарок був багатим на нові вітчизняні видання і видавничі проекти. Відбулися автограф-сесії Ірен Роздобудько та Андрія Кокотюхи.




В заході взяла участь заступниця Міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк, відомі в Україні діячі видавничої справи, представники влади різних рівнів, творчі колективи Роздільнянщини, працівники бібліотечної галузі нашого краю.

Під час засідання клубу ділового спілкування, згідно з програмою свята, відбулась жвава розмова бібліотекарів з районів та міст Одещини - наших колег з м. Чорноморськ, Арцизької, Балтської міських, Великомихайлівської, Красносільської, Любашівської, Тарутинської, Татарбунарської територіальних громад, а також Куяльницької територіальної громади Подільського району.















Темою зустрічі стала «Бібліотеки – хаби цифрової освіти». Мова йшла про роль бібліотек у наданні цифрових навичок населенню, про здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку.

Саме бібліотеки здатні стати хабами цифрової освіти - місцями, куди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до сайту «Дія. Цифрова освіта» та пройти навчання з цифрової грамотності. І це вже стає можливим завдяки продуктивному об’єднанню зусиль держави, приватного бізнесу та місцевої влади. Як приклад - наприкінці квітня поточного року сільські бібліотеки області отримали 300 комп‘ютерів для надання сучасних і якісних послуг різним верствам населення.


21 хаб цифрової освіти створено в Кульницькій територіальній громаді Подільського району. 136 користувачів отримали сертифікати про успішне навчання. І що важливо - в більшості - в сільських бібліотеках.





В Арцизькій міській публічній бібліотеці всі бажаючі можуть пройти безкоштовне навчання на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності.





Хаб цифрової освти діє на базі Любашівської публічної бібліотеки.


 


Засідання клубу відбулось у невимушеній, дружній та позитивній атмосфері. А головне – учасники заходу обмінялись досвідом і креативними ідеями.


Дякуємо за чудову організацію та гостинність бібліотекарям Роздільнянської центральної міської бібліотеки  і сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Спасибо за интерес к нам!