На сторінці "Бібілотечна скарбниця" можна прочитати електронний варіант журналу "Бібліотечна планета" та знайти іншу корисну інформацію

неділю, 10 березня 2019 р.

Що таке хештеги і як їх правильно використовувати?



В соціальних мережах до повідомлення (посту) додають спеціальні ключові слова (теги). З їх допомогою можна швидко знайти всі пости за певною тематикою.
Хоча хештеги використовуються вже давно, але багато хто не знає і не вміє ними правильно користуватися.





Що таке хештег і для чого він потрібен?
Хештег – це тег, який допомагає насамперед позначити пост ключовим словом. За допомогою таких тегів можна знайти всі записи про певному питанні.
Вперше хештеги стали використовувати в Twitter, але дуже швидко вони стали популярними і в інших соціальних мережах, таких як: Instagram, Facebook, Pinterest та ін.

Як правильно поставити хештег?
Щоб зробити звичайне слово хештегом, досить додати перед ним грати без пробілу: #слово. Слова пишуть підряд #мійхештег або з нижніми підкреслюваннями #мій_хештег.
Здається, просто. Але є нюанси, які слід враховувати:
  • якщо хочете зробити хештегом кілька слів, їх потрібно з’єднати нижнім підкресленням (#мій_хештег) або написати разом (#мійхештег), тому що сітка поширюється тільки на одне слово;
  • другий хештег додається через пробіл: #перший #другий;
  • писати хештег можна на будь-якій мові, але не можна використовувати тільки цифри (#777) або додавати пробіли (#мій хештег).
  • хештег не може бути однією буквою (#).

Як правильно додавати хештеги для підписок українською?
Хештег можна розмістити у будь-якому місці запису: на початку, в кінці, в середині тексту. Зазвичай додають в кінці повідомлення.
Додавайте хештеги, які несуть певний сенс – ключові слова або фрази, які відображають суть послання.
Не пишіть довгі хештеги – максимум 10-15 символів.
Не додавайте занадто багато хештегів до одного посту, щоб повідомлення було читабельним.
Не потрібно писати весь пост з допомогою хештегів: #ячитаю #статтюпро #хештеги.
Для україномовних користувачів використовуйте хештеги російською: не #seo, а #сео – тоді ваш пост побачать цільова аудиторія, а не іноземці.

Навіщо і для чого потрібен хештег?
Коли до слова додається #, воно автоматично стає гіперпосилання. Якщо клікнути по ньому, ви потрапите в пошуку та знайдете всі пости, в яких зустрічається цей хештег.
Швидкий пошук за ключовими словами – це основне призначення хештегів. Клікнувши по слову з гратами, ви переміщаєтеся в пошук і бачите список всіх постів, в яких прописаний цей хештег. Так ви зможете швидко знайти потрібну інформацію, що цікавить вас.
Виділяти головну думку послання – коли ви правильно використовуєте
Групувати інформацію за темами – додавайте до посту певні ключові слова у вигляді хештегу, щоб розділити їх за темами: #бібліотеки #книги 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Спасибо за интерес к нам!