На сторінці "Бібілотечна скарбниця" можна прочитати електронний варіант журналу "Бібліотечна планета" та знайти іншу корисну інформацію

суботу, 30 січня 2016 р.

Про запровадження контрактної форми роботи в галузі культури та конкурсної процедури призначення керівника державного чи комунального закладу культури


11 листопада 2015 року Верховна Рада України прийняла за основу законопроект про внесення змін до деяких Законів України щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури та конкурсної процедури призначення керівника державного чи комунального закладу культури №2669-Д.
Законом передбачено призначення на посади керівників державних та комунальних закладів культури, театрів, бібліотек, музеїв шляхом укладання контракту за результатами проведення конкурсної процедури. Крім того, пропонується встановити вимоги до керівників державних та комунальних закладів культури, театрів, бібліотек, музеїв, порядок конкурсного добору керівників, склад, порядок формування і повноваження конкурсної комісії, процедуру проведення конкурсного добору керівника.
Керівників культурних закладів обиратимуть конкурсною процедурою, яка буде відкритою та прозорою, а також передбачено укладення контрактів на 5 років. Одна людина може займати посаду керівника не більше ніж 2 терміни.
В тексті занонопроекту прописано, що на населені пункти до 3 тис. населення закон не поширюється.

Інформація з сайту Еспресо.TV

Немає коментарів:

Дописати коментар

Спасибо за интерес к нам!