На сторінці "Бібілотечна скарбниця" можна прочитати електронний варіант журналу "Бібліотечна планета" та знайти іншу корисну інформацію

середу, 13 вересня 2017 р.

УДК: тренінги з впровадження УДК в бібліотеках Одеської області


Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 р. №177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації» в бібліотеках України впроваджується нова – світова класифікація (УДК), яку використовують 130 країн.
Перехід від ББК на УДК дає змогу детальніше класифікувати літературу за галузями знань. Переклад таблиць УДК українською мовою здійснювала Книжкова палата України. І тепер ці таблиці є не тільки україномовними, а й українізованими. Індекси УДК максимально точно відображають зміст видання та забезпечують в подальшому його швидкий та легкий пошук не лише в Україні, а й у світі.
З 04 по 13 вересня 2017 року в Одеській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Грушевського відбулись тренінги для бібліотекарів районних бібліотек «Впровадження УДК в роботу бібліотек», який провели завідувач відділу комплектування літератури та організації каталогів Маказюб Л.В. та завідувач науково-методичного відділу Маловік Н.П.


Провідні спеціалісти надали консультації по розділам УДК та правилам їх застосування, розглянули допоміжні таблиці алфавітно-предметного покажчика, його структуру. Розроблені порівняльні таблиці та інші методичні матеріали на допомогу бібліотекарям.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Спасибо за интерес к нам!