На сторінці "Бібілотечна скарбниця" можна прочитати електронний варіант журналу "Бібліотечна планета" та знайти іншу корисну інформацію

четвер, 28 лютого 2019 р.

Ренійська бібліотека взяла участь у проекті «ПУЛЬС»


Ренійська районна дитяча бібліотека та громадська організація «Ренійська районна організація «Наше наследие» вже третє пройшли конкурсний відбір на участь у проекті «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що виконується Асоціацією міст України (АМУ) у партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) для бібліотек та громадських організацій України.


Серед учасників дводенної зустрічі «ПУЛЬС. Перезавантаження 3.0», що відбулась 27-28 лютого 2019 року в Києві, були 150 представників 71 громади з 17 областей України, серед яких Єлісейцева Ірина - головний бібліотекар Ренійської районної дитячої бібліотеки, та Галина Згурська - голова Ренійської ГО «Наше наследие».

Під керівництвом провідних експертів з питань децентралізації проведено тренінги, зустрічі, навчання, обмін досвідом, цікаві знайомства, поради, отримані унікальні матеріали, що стане в нагоді при плануванні роботи в проекті на місцях.
Умовами проекту передбачена спільна, командна робота бібліотек та громадських організацій задля інформування населення щодо подій в країні, про впровадження реформ, досвід громад і людей, які стануть у нагоді всім мешканцям, хто піклується за налагодження співпраці з владою, громадськістю, ЗМІ.
На тренінгах отримано корисний досвід щодо налагодження комунікаційних зв’язків, взаємодії в громаді на всіх рівнях, діалогів та обговорень, висвітлення процесу децентралізації, залучення грантових коштів, розробці та реалізації проектів у громадах, підвищення соціальної активності.
Крім навчання, представники громади мали можливість поспілкуватися з фахівцями Асоціації міст України, Міністерства культури України, обговорювали сьогоденні проблеми бібліотек, реформи в різних сферах життя, вчилися налагоджувати контакти та взаємодію, висвітлювати свою роботу з адвокації бібліотек, посиленню ролі бібліотекаря, його активної діяльності та залучення громадян до суспільного життя.
Всі отримали нових друзів, з якими вже ведуться листування, обміни думками, світлинами, спогадами, планами на майбутнє, що неодмінно допоможе в роботі бібліотеки задля нашого читача і покращення якості життя в громаді.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Спасибо за интерес к нам!