На сторінці "Бібілотечна скарбниця" можна прочитати електронний варіант журналу "Бібліотечна планета" та знайти іншу корисну інформацію

вівторок, 11 серпня 2020 р.

Свято української книги у смт Доброслав

 

У рамках проведення XХІ Всеукраїнського форуму «Українська книга на Одещині» провідні фахівці бібліотеки – Амельченко Ю.С., Булгакова О.А., Усатюк Н.В., Маловік Н.П., Чернявська С.О. та бібліотекарі Оровец Н.О. (м. Чорноморськ), Кощтерек Н.В. (м. Біляївка), Могилевська І.М. (Лиманський район), Пашора І.Ф. (Подільський район) 8 серпня 2020 року відвідали виїзне Свято української книги у смт Доброслав Лиманського району Одеської області з метою проведення онлайн-практикум в приміщенні медіацентру. 

Під час проведення заходу в приміщенні медіацентру відбувся онлайн-практикум у програмі ZOOM для працівників відібраних бібліотек (відповідальних осіб) Арцизького, Біляївського, Болградського, Кодимського, Савранського районів, які в подальшому проводитимуть відбір та поповнення бібліотечних фондів в персональному кабінеті бібліотеки «Автоматизована система відбору та розподілу книжкової продукції».

Навчальне заняття і консультацію провела головний методист науково-методичного відділу ОУНБ імені М.С. Грушевського Усатюк Н.В.

Під час консультації були розглянуті наступні питання:

  • за якими принципами і правилами проводитиметься відбір книжкової продукції у 2020 році;
  • вимоги до відібраних бібліотек і визначених відповідальних осіб;
  • терміни звітування перед Українським інститутом книги тощо.

Також була детально опрацьована Інструкція з використання фахівцями бібліотек персонального кабінету «Автоматизованої системи відбору та розподілу книжкової продукції».

Завдяки безпосередньому сприянню і підтримці начальника відділу культури та туризму Лиманської районної державної адміністрації Соколової Наталії Вікторівни і директорки централізованої бібліотечної системи Лиманського району Єремей Л.К. медіацентр оснащений сучасними меблями - стелажами, столами-трансформерами, різними за формою (але дуже зручними) кріслами, стільцями, великим проекційним екраном, комп’ютерною технікою, диванами та журнальними столиками з вмонтованими книжковими полицями.







Навчання пройшло у конструктивній співпраці та дружній і позитивній атмосфері. 



На прохання учасників зустрічі найближчим часом фахівці Одеської ОУНБ імені М.С. Грушевського підготують відеоінструкцію.  






Від імені бібліотечної спільноти Одещини висловлюємо щиру вдячність господарям і сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Відпочинок після проведення навчання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Спасибо за интерес к нам!