На сторінці "Бібілотечна скарбниця" можна прочитати електронний варіант журналу "Бібліотечна планета" та знайти іншу корисну інформацію

вівторок, 30 березня 2021 р.

Дія. Цифрова освіта: цифрові хаби

 

Цифрова грамотність сьогодні – це як вміння читати, писати, говорити.

 



Здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку - ось що таке цифрова грамотність.

Близько 6000 бібліотек по всій країні з січня 2020 року долучились до національної кампанії з цифрової грамотності «Будь на часі!» та стали першими хабами проекту «Дія. Цифрова освіта» Міністерства цифрової трансформації України у партнерстві з Української бібліотечною асоціацією.



Хаби цифрової освіти - це місця, куди може завітати кожен громадянин, щоб безкоштовно пройти навчання на національній освітній платформі, а в бібліотеках - ще й отримати консультації та допомогу з боку працівників та зрештою отримати сертифікати.

74 хаба створено в Одеській області. Бібліотекарями та користувачами бібліотек отримано 845 сертифікатів про проходження навчальних занять.

На інтерактивній мапі можна дізнатися адресу кожного хабу, графік роботи і номер телефону. Також можна приєднатись до мережі хабів цифрової освіти, залишивши заявку на сайті.

Українська бібліотечна асоціація закликає бібліотеки долучатися до національного проєкту «Дія. Цифрова освіта». 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Спасибо за интерес к нам!