На сторінці "Бібілотечна скарбниця" можна прочитати електронний варіант журналу "Бібліотечна планета" та знайти іншу корисну інформацію

понеділок, 4 квітня 2022 р.

Бібліотеки Одещини у мирний час (2021 р.) і особливості діяльності у реаліях воєнного стану (2022 р.): обласний онлайн-семінар

 

12 квітня 2022 року, з метою удосконалення професійної кваліфікації бібліотечних працівників публічних бібліотек області, згідно з планом роботи Комунальної установи «Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені М.С. Грушевського" на 2022 рік та на виконання наказу № 6 від 04 квітня 2022 року Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини ОДА (Одеської обласної військової адміністрації), був проведений обласний онлайн-семінар «Бібліотеки Одещини у мирний час (2021 р.) і особливості діяльності у реаліях воєнного стану (2022 р.)».





Програма семінару

  


 

Дякуємо Збройним Силам Українам за можливість в період воєнного стану проведення семінару, в якому взяли участь понад 100 представників публічних бібліотек міста та Одеської області.

 



 

ДОПОВІДІ:

 

Бібліотеки Одеської області: кращі практики співпраці з громадами – аналітика та перспективи

Амельченко Ю.С., директор КУ «Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Грушевського»

 

Прийнявши виклики – разом до Перемоги! (здосвіду роботи Одеської обласної бібліотеки для юнацтва)

Маленко Л.А., заступник директора з бібліотечної роботи КУ «Одеська обласна бібліотека для юнацтва»

 

Діяльність бібліотек для дітей Одеської області за 2021 рік та в період воєнного стану. Тиждень дитячого читання на Одещині

Москальова Т.Г., завідувач методичного відділу КУ «Одеська обласна бібліотека для дітей ім. В. Катаєва»


 

КОНСУЛЬТАЦІЯ:

 

Публічні бібліотеки – інформаційні центри з питань законодавства України у період воєнного стану

Бондаровська З.П., завідувач відділу юридичної літератури

Нагорнюк О.А., завідувач відділу соціокультурної діяльності КУ «Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Грушевського»

 


З ДОСВІДУ РОБОТИ:

 

Публічні бібліотеки в умовах воєнного часу: з досвіду роботи бібліотек Одеської області

Діденко Г. П., провідний бібліотекар науково-методичного відділу КУ «Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Грушевського»

 

Робота медіахабу в у мовах воєнного стану: досвід Одеської ОУНБ імені М.С. Грушевського

Забіянов Є.В., аспірант КНІКіМ, головний бібліограф науково-бібліографічного  відділу КУ «Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Грушевського»


  • ЗАБІЯНОВ Є. На інформаційній передовій / Євген Забіянов, Ольга Нагорнюк [Електронний ресурс] : [Одеська ОУНБ імені М.С. Грушевського міцно тримає стрій в інформаційному просторі, робить усе можливе, щоб кожен її читач любив українську книжку, любив рідну мову, любив Україну. Про роботу медіа-хабу бібліотеки] // Чорномор. новини. – 2022. – 7-9 квіт. – Режим доступу : https://cutt.ly/WFaoNJk

 

Усе для Перемоги! Волонтери у бібліотеках області

Усатюк Н.В., головний бібліотекар науково-методичного відділу КУ «Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Грушевського»

 

Разом до Перемоги! Бібліотеки України  в дії: з досвіду роботи

Дубінчак Н. Г., головний бібліотекар науково-методичного відділу КУ «Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Грушевського»

 

Бібліотечні медіа центри: нові реалії – нові завдання. Досвід роботи медіа центрів Одещини

Любашівська публічна бібліотека КЗ "Центр культури і дозвілля" Любашівської селищної ради Одеської області



Центральна міська бібліотека ім. І. Франка Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Одеса

Деметьєва С.А., завідувач методичного відділу 

 



ОГЛЯДИ:

 

Усе краще – Україні: огляд видань-переможців мистецького конкурсу «Книжкові проекти до 30-ї річниці Незалежності України» (2021 р.), переданих публічним бібліотекам Одеської області.

Мозгова Т. М., бібліотекар 1 категорії відділу соціокультурної діяльності КУ «Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Грушевського»


В 2021 році Український інститут книги оголосив мистецький конкурс «Книжкові проекти до 30-ї річниці Незалежності України». За результатами проведеного конкурсу було визначено переможців – видавництва, які надали літературу для всіх бібліотек України.

Більше 6000 нових книг отримали бібліотеки Одещини від Українського інституту книги з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Книги розподілені між 86 територіальними громадами області: 26 громад отримують комплект зі 107 книг, 60 громад – з 56.

Комплектом національно-патріотичної літератури з 107 книг вже активно користуються відвідувачі нашої бібліотеки.

Книги розповідають про історію становлення держави та боротьбу за незалежність України, про наших героїв - героїв минулого та сьогодення, про митців та науковців, про воїнів та ветеранів...

Впевнені, що будемо читати та перечитувати кожну книгу з душевним тріпотінням та відчуттям гордості, що ми - громадяни нашої України.

Дуже просимо, якщо у представників територіальних громад Одеської області з’явиться можливість, будь-ласка, приїжджайте та забирайте книжки, які вже укомплектовані та запаковані у коробки.

 




Сповненені гордості, вдячності, набутої енергії і бажання робити все, щоб бути необхідними, цікавими і корисними під час непростих випробувань!








2 коментарі:

  1. Доброго дня!
    Прошу повідомити,чи оформлені посилки з книгами для Розквітівської територіальної громади.
    Дякую
    Дякую

    ВідповістиВидалити

Спасибо за интерес к нам!