На сторінці "Бібілотечна скарбниця" можна прочитати електронний варіант журналу "Бібліотечна планета" та знайти іншу корисну інформацію

середу, 3 травня 2023 р.

Читання як стиль життя

 




Шановні колеги!

Набуття звички читання як щоденної практики, а також читацької грамотності визначають можливості для якісного здобуття освіти, розвитку критичного мислення, самореалізації особистості та загалом більшої задоволеності життям в умовах інформаційного перенасичення, нестабільної політичної чи економічної ситуації в державі. Окрім того, читання є одним із ключових факторів розвитку людського потенціалу.

2023 року Уряд схвалив Стратегію розвитку читання на 2023-2032 роки «Читання як життєва стратегія», розроблену Міністерством культури та інформаційної політики.

Однією з важливіших цілій Стратегії є дослідження рівня читацької грамотності, а також найефективніших методів промоції читання.

Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені М. С. Грушевського проводить соціологічне опитування «Читання як стиль життя», мета якого проаналізувати і покращити умови і стан бібліотечного обслуговування, бібліотечних фондів, задоволення читацького попиту, сервісних можливостей бібліотек та розширення їх функцій як соціокультурного простору, що сприятиме популяризації читання.

З метою збору та узагальнення інформації просимо поширити електронну анкету та забезпечити участь користувачів публічних бібліотек Ваших громад (по 3-5 анкет від громади) в даному опитуванні. 

Анкету просимо заповнити GoogleForms чи надіслати до 1 червня 2023 року на адресу nmo_oounb@ukr.net

 





 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Спасибо за интерес к нам!