На сторінці "Бібілотечна скарбниця" можна прочитати електронний варіант журналу "Бібліотечна планета" та знайти іншу корисну інформацію

четвер, 8 січня 2015 р.

Про роботу бібліотек Одеської області, спрямовану на інформування та популяризацію літератури щодо протидії торгівлі людьми

Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Наприкінці ХХ сторіччя з його проявами зіткнулась і Україна.
З метою протидії торгівлі людьми Україна послідовно вживає заходів щодо розширення законодавчої бази з питань захисту жертв і покарання работоргівців.
21 березня 2012 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову за №350 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року».

Бібліотеки Одеської області приймають активну участь в реалізації цієї програми як доступні довідково-інформаційні та просвітницькі центри, як дійові учасники процесу формування світогляду населення.

Представляємо аналітичну довідку "Про роботу бібліотек Одеської області, спрямовану на інформування та популяризацію літератури щодо протидії торгівлі людьми".



Немає коментарів:

Дописати коментар

Спасибо за интерес к нам!