На сторінці "Бібілотечна скарбниця" можна прочитати електронний варіант журналу "Бібліотечна планета" та знайти іншу корисну інформацію

пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Бібліотек@: все тут, всі тут

27 квітня 2018 року в Одеській ОУНБ ім. М. Грушевського відбулась нарада заступників голів районних адміністрацій та начальників відділів культури районів та міст області. Очолювали розмову заступники голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Миколаївна Шаталова та Сергій Валерійович Колебошин. Модератором зустрічі була начальник  управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Олена Володимирівна Олійник.
На фото: заступники голови ОДА С.М. Шаталова, С.В. Колебошин та директор бібліотеки Ю.С. Амельченко

На фото: начальник УК О.В. Олійник


Присутнім було презентовано новий проект ОДА щодо створення в 14 районах області на базі 12 публічних бібліотек та 2 Будинків культури культурно-освітніх медіа-центрів в межах ініціативи голови ОДА Максима Володимировича Степанова «Розумний регіон». В створених центрах можна буде і з книгою посидіти, і wi-fi скористатися, взяти участь у розважальних та навчальних іграх  або послухати лекції. Кожен такий медіа-простір буде пристосовано для людей з особливими потребами. Роботи розпочнуться вже за місць. До речі, вже розроблено єдиний дизайн-код.

Таке рішення ОДА підкреслило ставлення до бібліотек як до соціальних центрів культурного життя громади, особистого розвитку, колективного та громадського розмаїття.

Список закладів культури щодо готовності відкриття культурно-освітніх медіа-центрів



Презентація проекту "Розумний регіон"

Досвідом роботи створених на базі бібліотек самоорганізуючих освітніх просторів (СОУПів) поділились директори Арцизької ЦБС Галина Гуцан, Кодимської ЦБС Тетяна Березовська, Саратської ЦБС Ірина Тимошенко. Проект перебудови та оформлення приміщень медіа-центрів представив архітектор.


Березовська Т., директор Кодимської ЦБС
Тимошенко І.Д., директор Саратської ЦБС
Гуцан Г.І., директор Арцизької ЦБС



Під час заходу (фото)






Немає коментарів:

Дописати коментар

Спасибо за интерес к нам!