На сторінці "Бібілотечна скарбниця" можна прочитати електронний варіант журналу "Бібліотечна планета" та знайти іншу корисну інформацію

суботу, 25 травня 2019 р.

Медіацентр в селі Іванове: історії успіху Красносільської ОТГ очима бібліотекарів



За роки, що минули з часу створення Красносільської ОТГ Лиманського району Одеської області (25 жовтня 2015 року), громаді вдалося досягти значних успіхів у різних сферах. Особливу увагу тут приділяють розвитку освіти і культури.


25 травня 2019 урочисто відкрито ще один культурно-освітній простір у межах реалізації обласної комплексної програми на 2017-2019 рр. «Культура Одещини» стратегічного плану дій «Розумний регіон» обласної державної адміністрації.
Медіацентр базується в бібліотеці села Іванове Красносільської ОТГ Лиманського району. Центру надано влучну назву «Синергія»; це – спільні знання і зусилля мешканців громади, плідна взаємодія громади і влади.

Булгакова О.А., заступник директора ОУНБ з наукової роботи, взяла участь в урочистому відкритті медіацентру 
Бібліотека - місце тяжіння громади

За обласною програмою бібліотека отримала комплект комп’ютерної техніки, мультимедійний проектор і відеокамеру. Гарантом створення відповідної матеріально-технічної бази, тобто проведення косметичного ремонту приміщення, придбання сучасної комфортної меблі, виступив голова ОТГ Майдебура Микола Петрович.
Стіна в медіацентрі використовується у якості проекційного екрану

Книги від Українського інститутут книги знаходяться у вільномі доступі

За словами директора бібліотеки Соколовської Любові Олександрівни, «місцева влада прагне, щоб бібліотеки стали «притертими» місцями для проведення зустрічей у нових форматах – відеоконференції, онлайн-тренінги, скайп-консультації». Відвідувачами бібліотеки є 1751 особа, а її фонд складає 1498 примірників документів.

Директор бібліотеки Соколовська Л. О. поруч з колежанками - бібліотекарями інших сіл

Приміщення обволікає теплими фарбами інтер’єру – стіни в пастельних тонах, приглушено-різнобарвні жалюзі на вікнах; на підвісних полицях у вільному доступі манять яскравими палітурками сучасні затребувані книги, які тільки-тільки отримала бібліотека за програмою поповнення бібліотечних фондів Українського інституту книги.

В центрі - нові сучасні меблі

З цими книгами зручно розташуватися на м'яких подушках широких підвіконь…

Зручно розміститись на підвіконні

Одна зі стін приміщення абсолютно біла – і це подвійна економія: не треба витрачатись на проекційний екран та не захаращується простір. «Наша стіна приречена була бути білою та рівною», – із гумором підкреслила начальник відділу культури, молоді, спорту та туризму Габінська Тетяна Андріївна.
Приміщення центру освятив Отець Василь Свято-Іоанно-Предтеченського храму. І це не дивно, бо духовність – це ідеал, до якого прагнула й прагне людина у власному розвитку, орієнтація на вищі, абсолютні цінності, і саме в цьому прагненні на допомогу людині приходять слово Боже і слово Книги.

Приміщення центру освятив Отець Василь

До речі, при храмі створений дитячий духовний центр «Воспитание».
Під час урочистостей до бібліотеки завітали діти, які відверто раділи відкриттю центру та щиро подякували першому заступнику голови Архірій Марині Миколаївні за піклування влади про їх освіту та інтелектуальний розвиток. Марина Миколаївна, в свою чергу, запевнила, що медіацентр в Іванівці – це перша ластівка, в планах – створення аналогічних центрів на базі бібліотек сіл громади.


Діти раділи відкриттю центру та щиро подякували першому заступнику голови Архірій М.М.


На території Красносільської сільської територіальної громади знаходиться 5 бібліотек, в яких працює 5,5 штатних одиниць. Дані бібліотеки відвідують 3396 вихованців.

Бібліотеки в Красносільській ОТГ не тільки не «оптимізували» – не скоротили, не закрили, а навпаки – до сфери культури додали 12 творчих штатних одиниць. На території громади знаходиться КЗ «Центр художньо-естетичного виховання», КЗ «Центр «Спорт для всіх», 5 клубних закладів.

Вшанування загиблих земляків
Полиця буккросингу



Інформаційний стенд
Інформаційний стенд



Фотозона приваблює читачів

І хоча травнева гроза внесла корективи в проведення чудового свята – Дня Європи, але, як говорять, все що робиться – на краще. То й дощ очистив путь на реалізацію та втілення сміливих, натхненню та синергії!




ОТГ складається з двох сільських рад – Красносільської (села Красносілка, Ілічанка (колишня Іллічівка), Корсунці, Кубанка, Новокубанка, Переможне) та Свердловської (село Іванове (колишнє Свердлове).
Історія села Іванове починається з 1801 року. До 1810 року село носило назву Аджалик, згодом – Малий Буялик, Свердлове…
Площа села Іванове складає 240,6 га., кількість населення – 1753 чол.



Село багатонаціональне, в ньому проживають українці, греки, росіяни, болгари та представники інших народів.
На території села Іванове розташовано Свердловський НВК ЗОШ І-ІІ ст.. –ДНЗ, сільський будинок культури, АЗПСМ, сільська бібліотека, відділення зв’язку, виробнича база – ТОВ «Пальміра «Груп», ТОВ «Агро Південь -1», ПП «Ноукраїнське сільськогосподарське», АТЗТ «Кар’єроуправління» . В селі 7 магазинів, 2 кафе.


В храмі







В дитячому духовному центрі








Немає коментарів:

Дописати коментар

Спасибо за интерес к нам!